TUI stedentrip naar Parijs? Vanaf 2020 alleen nog met de trein

Thalys met Disneyland Parijs thema

Laatste update:

Reisorganisatie TUI heeft laten weten een eerste stap te gaan zetten naar milieuvriendelijker reizen binnen Europa. Hiermee wil TUI aangeven dat het serieus bezig is met het beperken van CO2 uitstoot.

TUI Stedentrip Parijs

Parijs Arc de Triomphe
Arc de Triomphe in Parijs

TUI LogoWanneer je vanaf eind 2020 een stedentrip naar Parijs gaat boeken bij TUI zal je alleen nog met de trein kunnen reizen. Reizen met het vliegtuig is dan niet meer mogelijk naar Parijs. Elke dag vertrekken er veel vluchten naar steden die binnen een straal van 700km liggen maar goed te bereiken zijn met de trein. De trein is een schoner alternatief met minder CO2 uitstoot per reiziger.

Naast Parijs zullen ook steden als Berlijn en Londen op de nominatie staan. Veel reizigers willen gaan op stedentrip naar deze steden en ze liggen in een straal van 700km. Op dit moment zijn de trajecten per trein alleen minder aantrekkelijk vanwege de reistijd.

Trein

Dagelijks rijdt Thalys vanaf Amsterdam, via Rotterdam naar Parijs. De treinreis vanaf Amsterdam duurt circa 3:15 minuten en kost 35 euro enkele reis. De trein naar Parijs heeft veel voordelen. Zo kan je direct instappen, heb je geen inchecktijden, comfortabele zitplaatsen met veel beenruimte en stap je in het hartje van de stad uit. Met de trein naar Parijs? Treinkaartjes voor de Thalys koop je bij NS International.

Treinkaartjes Parijs

Trein naar Disneyland

Sinds dit jaar is het ook mogelijk om nog sneller naar Disneyland te reizen met de trein. Op 31 maart van dit jaar werd de eerste directe trein naar Disneyland Parijs nog feestelijk gevierd. De trein vertrok in Amsterdam, via Rotterdam en 3:40 uur later werden de bezoekers al voor de deur bij Disneyland Parijs afgezet.

Disneyland Parijs - Disneyhotel - Ingang Disneypark
Het Disneyhotel en de ingang van Disneyland Parijs

Foto’s: ©iLoveStedentrips

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten? Schrijf je dan hier in voor onze gratis berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*