Het EK voetbal 2021 wordt een uniek EK. De wedstrijden zouden aanvankelijk in 12 verschillende speelsteden door heel Europa worden gespeeld.  In het voorjaar van 2021 zijn de wedstrijden van Bilbao verplaatst naar Sevilla. De wedstrijden van Dublin zijn verplaatst naar Sint-Petersburg en Londen. De openingswedstrijd zal op vrijdag 11 juni 2021 in het Stadio Olimpico in Rome worden gespeeld. De finale is op zondag 11 juli 2021 en zal worden gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. Ook de halve finales worden gespeeld in Londen.

Waar speelt Nederland?

Oranje heeft zich als tweede in de poule geplaatst voor het EK voetbal 2021 achter Duitsland. Waar speelt Nederland? Welke poule speelt Nederland? Nederland is ingedeeld in poule C met Oekraïne, Oostenrijk en Play-off winnaar D (A). Klik hier voor ons EK 2021 speelschema.

Groep C: Amsterdam

Één van de speelsteden van het EK 2021 is Amsterdam. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam zullen de wedstrijden van Groep C worden gespeeld. Deze wedstrijden zijn op zondag 14 juni, donderdag 18 juni en op maandag 22 juni. Op zaterdag 27 juni 2021 zal er tevens een achtste finale worden gespeeld. Bij deze wedstrijd in Amsterdam zullen de tweede plaatsen van Groep A en Groep B het tegen elkaar opnemen voor een plaats in de kwartfinales. De overige wedstrijden in Groep C worden gespeeld in Boekarest.

  • 13 juni 2021 21:00 uur: Nederland – Oekraïne
  • 17 juni 2021 21:00 uur: Nederland – Oostenrijk
  • 21 juni 2021 18:00 uur: Noord-Macedonië – Nederland
  • 26 juni 2021 18:00 uur: Achtste finale 2A – 2B

Bilbao & Dublin

Aanvankelijk zouden er 12 speelsteden zijn waaronder Bilbao en Sint-Petersburg. In het voorjaarsvan 2021 is door de UEFA besloten om de wedstrijden van Dublin te verplaatsen naar Sint-Petersburg en Londen. De wedstrijden van Bilboa zijn verplaatst naar Sevilla.

Speelsteden EK 2021

Het EK voetbal 2021 zal worden gespeeld in de onderstaande steden. Klik op de links voor meer informatie over de stadions, wedstrijden, het weer, tijdsverschillen, EK reizen, hotels, vliegtickets en andere informatie die van pas kan komen.

Land Land Speelstad
Azerbeidzjan Bakoe
Denemarken Kopenhagen
Duitsland München
Engeland Londen
Hongarije Boedapest
Ierland Dublin (afgevallen)
Italië Rome
Nederland Amsterdam
Roemenië Boekarest
Rusland Sint-Petersburg
Schotland Glasgow
Spanje Sevilla (was Bilbao)

EK 2021 Reizen

Wilt je naar het EK 2021? Bezoek onze speciale pagina met EK 2021 reizen. U vindt daar alles over pakketreizen, hotels, (vlieg)tickets en autoverhuur.

Wil je meer informatie over het EK 2021? Bezoek dan hier onze hoofdpagina en lees alles over de EK Reizen, aanvangstijden en uitslagen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*