Vele steden zijn prima te bereiken met de trein. Je kunt zeer eenvoudig op diverse site treinkaartjes bestellen voor internationale reizen. Niet alleen naar België, Frankrijk of Duitsland, maar ook Spanje, Zwitserland, Tsjechië en Italie zijn te bereiken per trein. Bij NS International kun je eenvoudig internationale treinreizen boeken.

Eurostar naar Londen

De Eurostar is een perfecte vervanging voor het vliegtuig naar Londen. Sinds april 2018 bent u in vier uur in het centrum van Londen en in drie uur bent u weer vanuit Londen terug in Amsterdam. De Eurostar brengt u vanaf Amsterdam Centraal tot in het hart van Londen, St. Pancras International. De NS en Eurostar zijn in middels zo tevreden dat in 2019 meer treinen per dag zullen rijden en vanaf eind 2020 kunt u ook in drie uur naar Londen reizen.

Treinkaartje Engeland

Eurostar op station St. Pancras International ©Treinennieuws.nl

Thalys naar Frankrijk

Naast de ICE en de Eurostar ben je ook met de Thalys razendsnel op je plaats van bestemming. In minder dan 3,5 uur ben je van Amsterdam Centraal in Parijs. Ideaal voor de een stedentrip en het scheelt enorm veel tijd in vergelijk met het vliegtuig. U heeft geen inchecktijd, comfortabele stoelen en de aankomst in het hart van Parijs.

Treinkaartje Frankrijk

Thalys op station Amsterdam Centraal

ICE naar Duitsland

Je kunt ook razendsnel naar Duitsland met de trein. Binnen enkele uren sta je in het centrum van Dusseldorf, Keulen, Berlijn, Frankfurt of een andere Duitse stad. Of je nu een stedentrip wilt maken naar Berlijn of misschien een dagje winkel in Dusseldorf, je bent er snel en relaxt, direct in het centrum. Ook voor evenementen zoals kerstmarkten is de trein ideaal.

Met de trein naar het vliegveld

Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig dan is het soms voordeliger en makkelijker om vanaf een vliegveld te vertrekken die niet naast de deur ligt. Vliegen vanaf Brussel, Dusseldorf of Frankfurt kan soms vele honderden euro’s schelen voor een gezin ondanks de extra treinkaartjes en eventueel een hotelovernachting. In dit geval kun je comfortabel en relaxt reizen met de trein naar de luchthaven van uw keuze zonder de kans om in de file te komen. Ook bespaart u de parkeerkosten in tegenstelling tot de auto.

Foto’s: ©Treinennieuws.nl & @iLoveStedentrips