KLM doet eerste stap en vervangt één dagelijkse vlucht naar Brussel met Thalys

KLM vliegtuig fokker stickers

In navolging van TUI doet ook KLM deze week een eerste stap richting milieuvriendelijk reizen binnen Europa. Vanaf 29 maart 2020 zal er één dagelijks vlucht naar Brussel worden geschrapt en worden vervangen door een Thalys-trein. 

KLM naar Brussel

Sinds 2011 hebben Thalys en KLM een samenwerking en zij kondigde gisteren aan om hun samenwerking verder te willen versterken door dagelijks één retourvlucht van Amsterdam naar Brussel Zaventem te gaan vervangen voor een treinreis. De treinen van Thalys rijden tussen Amsterdam Schiphol en station Brussel-Zuid. KLM vliegt dagelijks nog met 5 retourvluchten op Brussel maar de verwachting is dat deze snel zullen worden afgebouwd als deze vervanging succesvol is. KLM zal ervoor zorgen dat de tickets bij Thalys worden gereserveerd.

Milieu

Vliegen binnen Europa ligt tegenwoordig onder een vergrootglas en er is veel kritiek vanwege de zware belasting op het milieu. Met het vervangen van één dagelijkse vlucht naar Brussel gaan KLM en Thalys jaarlijks 13.000 passagiers milieuvriendelijker naar Brussel brengen. Hiermee wordt de CO2 uitstoot voor dit traject dagelijks met 96% verlaagd

Trein naar Brussel

Dagelijks rijden er minimaal 13 treinen van Thalys tussen Amsterdam en Brussel. In minder dan twee uur rij je van Amsterdam CS naar Brussel Zuid. Vanaf Amsterdam Schiphol duurt de reis zelfs maar 1:30 uur. Naast de Thalys zijn er nog meer opties met de trein naar Brussel. Zo rijden ook de Eurostar en de Benelux-trein naar Brussel al doet de laatste er een stuk langer over. Wil jij met de trein naar Brussel? Treinkaartjes koop je via NS International.

Foto’s: ©iLoveStedentrips & ©BijlPR

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten? Schrijf je dan hier in voor onze gratis berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*