Vliegen vanaf Brussel Airport? Ook als dit niet zo logisch is?

Brussel Airport

Voor veel mensen in Nederland is dit misschien geen vraag of zelfs logisch maar wat als vliegen vanaf Brussel Airport helemaal niet zo logisch is? Wij wonen ten noorden van Amsterdam en vliegen daarom altijd vanaf Schiphol. Lees hier onze ervaringen.

Vliegen vanaf Brussel

Ontvangshal Brussel Airport Begin dit jaar hadden we met 7 mensen, 4 volwassenen en 3 kinderen, bedacht om in de herfstvakantie een stedentrip naar Rome te maken. Vanwege ons werk wilde we direct op de eerste zaterdag van de herfstvakantie vertrekken. Al snel bleken de vliegtickets vanaf Amsterdam rond de 250 euro te liggen op de gunstige tijden. We konden goedkoper aan het einde van de dag maar dan was de eerste dag al bijna om en zouden we laat in de avond in Rome arriveren. Vanaf Brussels Airport konden we met Alitalia rond een uur of 11:30 vliegen wat ons ideaal leek. Tijd genoeg om ‘s morgens naar Brussel te rijden zodat we de nacht ervoor geen extra hotelovernachting nodig hadden. De prijs voor deze vliegtickets was 110 euro p/p wat deze reis 980 euro voordeliger maakte voor het hele gezelschap. Onze accommodatie, in het centrum van Rome was ongeveer 1000 euro dus de keuze was snel gemaakt.

Maar toen kwam er al snel enkele vragen. Hoe gaan we naar Brussel Airport? Met de auto? Waar parkeren we? Wat kost parkeren? Gaan we met de trein? Hoe laat moeten we weg? Waar moeten we precies heen? Genoeg vragen om uit te zoeken dus.

Auto naar Brussel

Discount Parking Brussel Airport Via Google Maps had ik al een paar keer gekeken hoe lang de rit naar Brussel zou duren, circa 2:15 uur, waardoor we konden uitrekenen hoe laat we zouden vertrekken. We wisten niet precies hoe laat we van te voren op de luchthaven zouden moeten zijn waardoor we voor de zekerheid maar dezelfde tijd hadden genomen welke we ook altijd voor Schiphol gebruikte, circa 2 uur voor vluchten binnen Europa. Voor Brussel was dit misschien te lang van te voren maar ik hou ook wel van wat zekerheid. Voor het parkeren en de shuttlebus had ik circa 45 minuten bedacht dan konden we nog even zoeken en eventueel een bus missen als het te druk zou zijn.

Al met al ging de reis en het zoeken naar de parkeerplaats erg voorspoedig. Bij de shuttlebus was amper een wachtrij en met 20 minuten stonden we al in de vertrekhal. Het enig is dat wij geen tijd hadden genomen voor een eventuele file op zaterdagochtend en laat er nu net een ongeluk zijn gebeurd op de ring van Antwerpen. Hier hebben wij zeker 30-40 minuten in de file gestaan en langzaam gereden wat voor veel stress en zweet heeft gezorgd. Gelukkig hadden we op alle vlakken teveel tijd begroot waardoor we ruim op tijd bij de gate waren. Hou dus zeker rekening met files rond Antwerpen zodat je niet je vlucht mist.

Parkeren

Discount Parking Brussel Airport Parkeren bij Brussel Airport is erg eenvoudig. Je kan dichtbij parkeren op wandelafstand maar ook op afstand waarbij een gratis shuttlebus je van en naar je auto brengt. Wij hadden gekozen om een parkeerplaats op afstand te reserveren. Wij parkeerde op Discount 1 en waren slechts 34 euro kwijt per auto voor drie dagen. De shuttlebus bracht ons keurig binnen 10 minuten van en naar onze auto. Zowel bij vertrek als bij aankomst was de wachttijd maximaal 5 minuten en was het zeker geen dringen bij de bus, we konden rustig zitten. Meer informatie en reserveren kan via de officiële website van Brussel Airport, Parkeren Zaventem.

Trein naar Brussel Airport

Naast de keuze voor de auto was er natuurlijk ook een mogelijkheid om met de trein naar Brussel Airport te gaan. Via NS International kan je tickets boeken naar Brussel Airport. Je kan reizen met de Thalys of de Intercity Brussel. Wanneer je met de Thalys gaat moet je goed opletten dat je gereserveerde plaatsen hebt die je misschien wilt omboeken als je vertraging oploopt met je vlucht. Wanneer je een standaard ticket koopt moet je hiervoor betalen bij een premium ticket kan dit kosteloos. Een treinkaartje voor de Intercity Brussel kan je de hele dag gebruiken. Vanaf Amsterdam Centraal is de reistijd met de Intercity Brussel naar Brussel Airport 2:57 uur. De reistijd met de Thalys is 2:02 uur. Meer informatie over treinkaartjes naar Brussel Airport kan je vinden op de website van NS International, klik hier.

Brussel Airport

Voordelen Brussel Airport

Vliegen vanaf Brussel heeft enkele grote voordelen maar de grootste is dat de ticketprijzen vaak veel gunstiger zijn dan vanaf bijvoorbeeld Amsterdam Schiphol. Vanaf Brussel vlieg je naar honderden bestemmingen in Europa, maar ook intercontinentaal, waardoor er voldoende aanbod is. De luchthaven heeft veel winkeltjes en er is voldoende plaats om een hapje en een drankje te doen tijdens het wachten. De Luchthaven is goed te bereiken per auto en OV. Parkeren is  gemakkelijk en goed. Wanneer je een vroege vlucht hebt of meer veiligheid wilt inbouwen kan je ook eenvoudig een overnachting boeken in de buurt.

Mijn ervaring

Vliegen vanaf Brussel Airport is ons erg goed bevallen. De luchthaven is goed te bereiken met de auto en het parkeren is makkelijk en erg goedkoop. De shuttlebus was prima op tijd zonder lange wachtrijen en grote groepen met wachtende mensen. Eenmaal op de luchthaven aangekomen ging ook alles erg vlot. We konden de vertrekhal snel vinden en er waren geen enkele wachtrijen, we konden zo doorlopen en de benodigde veiligheidscontroles afwerken. Ook op de terugreis sloot alles prima aan. We hadden direct een shuttlebus te pakken die ons bij Discount Parking 1 heeft afgezet. In de eerste instantie zag ik een beetje op tegen de terugreis met de auto maar dit is me alles meegevallen. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik autorijden niet heel erg vervend vind. Vliegen vanaf Brussel Airport is ons goed bevallen en ik kan het iedereen zeker aanraden, ook als het niet de meest logische keuze is. Wil jij ook vliegen vanaf Brussel Airport? Goedkope vliegtickets koop je eenvoudig online, klik hier.

Links

Wil je ook vliegen vanaf Brussel Airport? Klik op de onderstaande links voor meer informatie.

Waar ligt Brussel Airport?

Klik hier voor de kaart en route naar Brussel Airport in Google Maps.

Review

Heb jij gevlogen van Brussel Airport? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen! Graag jouw mening en beoordeling via een onderstaande reactie.

Foto’s: ©iLoveStedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 22 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

1 Comment

  1. Zowel op Brussels Airport als Charleroi kan je nu low budget vliegen. Voor iedereen die naar Afrika wil is Brussels Airport de beste hub die je kan vinden in Europa. Geen enkele luchthaven heeft zoveel directe vluchten naar Afrika als Brussel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*