Waar ligt New York?

New York Manhattan Luchtfoto
Manhattan New York vanuit de lucht.

New York is één van de bekendste Amerikaanse plaatsen als het gaat om stedentrips. New York is gelegen in het oosten van de Verenigde Staten aan de Atlantische Oceaan. New York is niet alleen de grootste stad van Amerika maar ook één van de belangrijkste wereldsteden.


Kaart en route naar New York in Google Maps.

Reisinformatie New York

Inwonersaantal: 8.6 miljoen
Oppervlakte: 1.213 km2
Vliegtijd (vanaf Amsterdam): 8 u. 30 m.
Meer informatie:

Reisgidsen

Reisgidsen, reisboeken of kaarten van New York of Amerika zijn online te koop bij Bol.com , ANWB of bij reisboekhandel De Zwerver.

Reisaanbod

Wil je op stedentrip naar New York of op vakantie naar Amerika dan zijn hier veel mogelijkheden voor. Bezoek de onderstaande (online) reisbureau’s voor goedkope aanbiedingen.

Losse vliegtickets en hotels kunt u ook zoeken en boeken via onze speciale pagina’s.

Vliegtickets

Vanuit Amsterdam, Brussel en Dusseldorf kan je rechtsreeks naar New York vliegen. Klik hier als je meer informatie wil over directe vluchten naar New York.

Hotels

Autoverhuur

Mogelijk is een stedentrip naar New York de start van een mooie rondreis door Amerika. Klik op de onderstaande links als u een auto wilt huren.

Excursies & Uitjes

New York heeft veel te bieden maar is ook erg druk. Breng een bezoek aan Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Madison Square of maak een rondvaart langs Manhattan. Het handig om je tours, uitjes en excursies van te voren te boeken bij een betrouwbaar ticketbureau. Tevens voorkom je hiermee dat je in lange wachtrijen terecht komt of dat bepaalde bezienswaardigheden vol zijn. Klik op de onderstaande links voor leuke tours en bezienswaardigheden in New York.

New York Manhattan
Manhattan New York

Geld

In Amerika maakt men gebruik van de Dollar (USD).

Luchthavens

New York heeft 3 luchthavens, John F. Kennedy International Airport, Newark Airport en La Guardia. De laatste wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Beide internationale luchthavens liggen op circa 25 km afstand van Manhattan en zijn te bereiken binnen circa 40 minuten met de trein of de metro.

Naam: John F. Kennedy International Airport
Adres
: Queens, New York 11430, Verenigde Staten
IATA-luchthavencode: JFK
ICAO-luchthavencode: KJFK
Alias: JFK Airport

Naam: Newark Airport
Adres
: 3 Brewster Rd, Newark, NJ 07114, Verenigde Staten
IATA-luchthavencode: EWR
ICAO-luchthavencode: KEWR
Alias: Newark Liberty International Airport

Naam: La Guardia
Adres
: Queens, New York 11371, Verenigde Staten
IATA-luchthavencode: LGA
ICAO-luchthavencode: KLGA
Alias: LaGuardia Airport

Weer en klimaat

New York ligt in het oosten van Amerika aan de Atlantische Oceaan en heeft hierdoor een gematigd zeeklimaat. In de zomer liggen de gemiddelde temperaturen rond de 27 graden. In de winter is het vaak een stuk kouder met gemiddelde temperaturen rond de -3 graden. Ondanks deze gemiddelde temperaturen kan het in New York, vanwege koude poollucht, soms veel kouder zijn met temperaturen flink lager kunnen zijn.

Taal

De officiële taal in Amerika is Engels. Gebruik Google Translate om Lets te vertalen naar Nederlands.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Amerika heb je geen visum nodig. U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Amerika nog geldig is.
Reizigers die onder het Visa Waiver Program richting Amerika willen reizen dienen zich uiterlijk 72 uur voor aankomst te registreren. U kunt een ESTA aanvragen op de website van de U.S. Customs and Border Protection. De ESTA aanvraag kan tegenwoordig in het Nederlands gedaan worden en kost 14 dollar per persoon. Wanneer u met een gezin op reis gaat kunt u ook eenvoudig een groepsaanvraag doen.

Tijdsverschil

In New York is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Omdat de zomertijd in Amerika niet helemaal gelijk loopt met die van Nederland is het tijdsverschil in maart en oktober/november, een korte periode, slechts 5 uur vroeger.

Hulpdiensten

Hopelijk is het niet nodig maar mocht u in geval van nood hulp nodig hebben in New York of Amerika van politie, brandweer of ambulance gebruik dan de onderstaande alarmnummers.

  • Ambulance: 911
  • Politie: 911
  • Brandweer: 911

Foto’s & Video’s

Foto’s New York: Google afbeeldingen
Video’s New York: YouTube

Foto’s: ©Bianca Damsteeg

Stedentrip Amerika

Klik hier als u andere informatie zoekt over andere stedentrips naar Amerika.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*