Sint-Pietersbasiliek Een stedentrip naar Rome staat bij veel mensen met stip op nummer één als het gaat om stedentrips. Rome heeft enorm veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Beroemde bouwwerken zoals het Colosseum, Forum Romanum, Vaticaanstad en het Pantheon zijn hier o.a. te vinden. Heerlijk en vooral gezellig buiten eten in de wijk Trastevere want het weer is hier grote delen van het jaar fantastisch. Grote delen van alle hoogtepunten liggen op loopafstand van elkaar waardoor je het openbaar vervoer in principe niet nodig hebt. Allemaal ingrediënten die Rome aantrekkelijk maken.

Waar ligt Rome?

Rome is de hoofdstad van Italië en ligt in de provincie Lazio. Rome ligt halverwege “de laars” aan de westkust van het land. Rome heeft circa 3 miljoen inwoners. Andere bekende of grote steden in Italië zijn: Milaan, Pisa, Napels, Florence, Turijn, Genua, Venetië en Bari.


Kaart en route naar Rome in Google Maps, klik hier.

Reisinformatie

Inwonersaantal: 90.000
Oppervlakte: 3 miljoen
Vliegtijd (vanaf Amsterdam): 2 u. 10 m.
Afstand (Utrecht – Rome): 1615 km (17 u.)
Meer informatie: I Love Rome

Colosseum in Rome

Reisgidsen

Reisgidsen, reisboeken of kaarten van Rome of Italië zijn online te koop bij Bol.com, de webwinkel van de ANWB of bij reisboekhandel De Zwerver.

Reisaanbod

Wil je op stedentrip naar Rome of op vakantie naar Italië klik dan naar de onderstaande (online) reisbureau’s voor goedkope aanbiedingen.

Losse vliegtickets en hotels kunt u zoeken en boeken via onze speciale pagina’s.

Vliegtickets

Rome is erg goed te breigen met het vliegtuig. Er gaan dagelijks veel directe vluchten naar Rome. Klik op de onderstaande links voor de goedkope vliegtickets.

Je kan met KLM en Transavia rechtstreeks naar Rome vliegen.

Hotels

In Rome zijn veel hotels te vinden. Je kan ervoor kiezen om in het oude centrum te overnachten, direct bij de highlights van de stad. Je kan ook op afstand van het centrum een hotel zoeken. Hier zijn de prijzen vaak gunstiger. Klik op de onderstaande links voor alle hotels.

Autoverhuur

Als je vakantie in Italië start met een stedentrip in Rome wil je misschien een auto huren? Heerlijk de omgeving van Rome verkennen of misschien wil je zelf een rondreis plannen door Toscane? Reserveer dan een huurauto via de onderstaande links.

Excursies & Uitjes

Pantheon aan het Piazza della Rotonda Rome staat werkelijk bol van de bezienswaardigheden. In elke straat is wel een hoogte punt te vinden. Het Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Vaticaanstad, de Sint Pietersbasiliek, de Engelenburcht en brug, de Spaanse Trappen etc. etc. etc. Veel bezienswaardigheden zijn zelfs gratis te bezoeken. Rome is alleen wel een drukke stad waardoor je een aantal van deze uitjes en tours het beste vooruit kan reserveren. Dit voorkomt dat je in lange wachtrijen komt te staan of dat bepaalde bezienswaardigheden vol zijn en niet bezocht kunnen worden. Klik op de onderstaande links en reserveer de mooiste tours.

Informatiebladen

Reisinformatie Rome - Pantheon Wij hebben speciale informatiebladen gemaakt met reisinformatie over Rome. Deze pdf bestanden kan je downloaden, printen, meenemen en ter plaatsen bekijken. De bestanden staan vol met informatie links die je kan aanklikken. Bekijk onze pagina donwloads voor alle bestanden. Voor Rome hebben we de volgende bestanden beschikbaar.

Geld

In Italië maakt men gebruik van de Euro (EUR).

Luchthavens

Rome heeft twee luchthavens. De grootste en drukste luchthaven is Fiumicino Airport (FCO) en ligt ten westen van de stad aan zee. De tweede luchthaven is Ciampino Airport en ligt ten zuidoosten van de stad. Vanaf beide luchthavens gaat voldoende openbaar vervoer richting het centrum van Rome. Vanuit Fiumicino Airport gaat dagelijks de Leonardo Express. Deze treinverbinding rijdt in één keer, zonder tussenstops, in ruim een half uur naar station Roma Termini. Tickets voor de Leonardo Express zijn online verkrijgbaar. Via GetYourGuide zijn veel andere mogelijkheden voor een luchthaventransfer als je niet met het OV wilt reizen.

Naam: Fiumicino Airport
Adres
: Via dell’ Aeroporto di Fiumicino 320, 00054 Fiumicino RM, Italië
IATA-luchthavencode: FCO
ICAO-luchthavencode: LIRF
Alias: Leonardo da Vinci International Airport

Naam: Ciampino Airport
Adres
: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino RM, Italië
IATA-luchthavencode: CIA
ICAO-luchthavencode: LIRA
Alias: G.B. Pastine International Airport

Weer en klimaat

In Rome is het vaak heerlijk weer door Middellands zee klimaat. In de zomer kan hier vaak erg warm zijn. De beste reistijd voor een stedentrip naar Rome is in de lente of de herfst. In deze periode is de temperatuur vaak lekker en nog niet heet. Ook is het in deze periode vaak droog. De gemiddelde maximale temperaturen zijn in de zomer rond de 30 graden en in de winter rond 12 a 13 graden.

Taal

De officiële taal in Italië is Italiaans. Gebruik Google Translate om Italiaans te vertalen naar Nederlands.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Italië heb je geen visum nodig. Een geldige identiteitskaart of paspoort is voldoende.

Tijdsverschil

In Italië is geen tijdsverschil met Nederland. De zomertijd is ook gelijk aan Nederland.

Hulpdiensten

Hopelijk is het niet nodig maar mocht je in geval van nood hulp nodig hebben in Italië van politie, brandweer of ambulance gebruik dan de onderstaande alarmnummers.

  • Ambulance: 112
  • Politie: 112
  • Brandweer: 112

Foto’s & Video’s

Foto’s Rome: Google afbeeldingen
Video’s Rome: YouTube

Voorkant van het Pantheon in ROme

Foto’s: @I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.