Waar ligt Wenen?

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en in het noordoosten van het gelegen aan de Donau. Wenen staat vooral bekend om muziek en heet daarom ook wel de City of Music. Grote componisten als Mozart, Haydn en Beethoven groeide hier op wisten het in Wenen te maken. Wenen heeft circa 1.8 miljoen inwoners. Andere bekende of grote steden in Oostenrijk zijn: Graz, Innsbruck en Salzburg.


Kaart en route naar Wenen in Google Maps, klik hier.

Reisinformatie Wenen

Inwonersaantal: 1.8 miljoen
Oppervlakte: 415 km2
Vliegtijd (vanaf Amsterdam): 1 u. 40 m.
Afstand (Utrecht – Wenen): 1125 km (10 u. 30 min.)
Meer informatie: 

Reisgidsen

Reisgidsen, reisboeken of kaarten van Wenen of Oostenrijk zijn online te koop bij Bol.com, de webwinkel van de ANWB of bij reisboekhandel De Zwerver.

Reisaanbod

Wil je op stedentrip naar Wenen of op vakantie naar Oostenrijk dan zijn hier veel mogelijkheden voor. Bezoek de onderstaande (online) reisbureau’s voor goedkope aanbiedingen.

Losse vliegtickets en hotels kunt u zoeken en boeken via onze speciale pagina’s.

Vliegtickets Wenen

Er gaan dagelijks veel vluchten naar Wenen. Klik op de onderstaande links voor de goedkoopste vliegtickets naar Wenen.

Hotels Wenen

In Wenen zijn veel hotels te vinden. Goedkope hotels maar ook luxe dure hotels. Klik op de onderstaande links voor alle hotels in Wenen.

Autoverhuur Wenen

Wanneer je alleen een stedentrip naar Wenen gaat maken dan is een auto niet nodig. Wil je meer zien van Oostenrijk en ben je er niet zelf heen gereden dan kan je via de onderstaande link een auto huren.

Excursies & Uitjes

Wanneer je Wenen gaat verkennen is de Vienna City Card misschien iets voor jou. Je hebt onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer en je krijgt tevens korting vele bezienswaardigheden zoals bij de Hofburg en Schloss Schönbrunn. Je kunt de kaart niet gebruiken voor een transfer van en naar de luchthaven. Breng een bezoek aan een Mozartconcert in de Gouden Zaal, het Kunsthistorisch Museum of de Spaanse Rijschool. Je kunt er ook voor kiezen om Wenen te bekijken vanaf het water tijden een rondvaart over de Donau. De meeste van deze uitjes en tours kan je het beste vooruit reserveren. Dit voorkomt dat je in lange wachtrijen komt te staan of dat bepaalde bezienswaardigheden vol zijn en niet bezocht kunnen worden. Klik op de onderstaande links en reserveer de mooiste tours.

Geld

In Oostenrijk maakt men gebruik van de Euro (EUR).

Luchthavens

Wenen Airport ligt ten zuidoosten van Wenen op circa 20 km aftand. Je bereikt met de auto het centrum van Wenen in circa 25 minuten. De luchthaven is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het is ook mogelijk om vooraf tickets te bestellen voor de City Airport Train. Dit is een directe treinverbinding, zonder stops, tussen de luchthaven en het centrum van Wenen.

Naam: Wenen Airport
Adres
: Einfahrtsstraße, 1300 Wien-Flughafen, Oostenrijk
IATA-luchthavencode: VIE
ICAO-luchthavencode: LOWW
Alias: Wenen International Airport en Wien-Schwechat Airport

Weer en klimaat

Het klimaat in Wenen is een gematigd landklimaat. De kans op sneeuw is in Wenen minder groot dan de hogere gebieden in Oostenrijk maar toch kan er in de winter vaak veel sneeuw vallen. In de zomer kan het warm zijn in Wenen en liggen de gemiddelde maximum temperaturen rond de 28 graden. In de winter liggen de gemiddelde maximum temperaturen rond het vriespunt. De beste periode om naar Wenen te gaan is in de maanden mei en juni wanneer je het meeste kans maakt op zonnig weer en weinig regen.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is Duits. Gebruik Google Translate om Duits te vertalen naar Nederlands.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Oostenrijk heb je geen visum nodig. Een geldige identiteitskaart of paspoort is voldoende.

Tijdsverschil

In Oostenrijk is geen tijdsverschil met Nederland. De zomertijd is ook gelijk aan Nederland.

Hulpdiensten

Hopelijk is het niet nodig maar mocht je in geval van nood hulp nodig hebben in Oostenrijk van politie, brandweer of ambulance gebruik dan de onderstaande alarmnummers.

  • Ambulance: 112
  • Politie: 112
  • Brandweer: 112

Foto’s & Video’s

Foto’s Wenen: Google afbeeldingen
Video’s Wenen: YouTube