Is dit het nieuwe normaal? Coronatest voor op reis

Het begint er steeds meer op te lijken dat reizigers een Coronatest moeten ondergaan voordat ze op reis mogen naar bepaalde landen. Het lijkt erop dat steeds meer landen een medische non-COVID verklaring eisen.

Klik hier en maak direct een afspraak bij één van de locaties voor een Coronatest.

Coronatest

Helaas is er nog geen vaccin tegen het Coronavirus (COVID-19) en begint het er steeds meer op te lijken dat een Coronatest het nieuwe wapen is om de reisbranche enigszins op weg te helpen. Zo verzorgen inmiddels enkele vliegtuigmaatschappijen, tegen betaling, de Coronatesten. Helaas zijn de eisen nog niet eenduidig en zijn er verschillende testen.

Zo zijn er PCR Swap testen waarbij met een wattenstaafje slijmvlies uit de neus en keel genomen wordt. Deze test is vooral om te kijken of je het virus op dat moment bij je draagt. Er zijn ook serologische testen waarbij bloed wordt afgenomen. Deze testen zijn vooral om te kijken of je de ziekte hebt doorgemaakt. Je kunt uiteraard ook een combinatietest doen tussen deze twee testen. Gorgeltesten worden op veel bestemmingen niet meer geaccepteerd.

Voor de meeste reizen is het op dit moment verplicht om een swap uit de neus en keel te laten testen. Bij controle dient dan een medische non-COVID verklaring (COVID FREE certificate) overhandigt te worden, ondertekend door een arts.

Coronatest voor op vakantie

Wil je op reis? Kom je terug van een zakenreis? Moet je daarvoor Coronatest laten doen? Dan kan je niet zomaar bij de GGD aankloppen. Hiervoor zal je naar een commerciële instelling moeten gaan. Je kan hiervoor terecht bij organisaties die ook reisvaccinaties verzorgen. Je maakt eenvoudig een afspraak via de website waarna je op consult gaat en de test laat afnemen door een gediplomeerde verpleegkundige.

Wat kost een Coronatest

Helaas zal je voor de test moeten betalen. Een PCR-test met een swap van je neus- en keelholte kost je €139,- en een combitest kost je €179,-. Hiervoor maak je een afspraak, krijg je een consult, de test en een  ondertekende verklaring.

Hoe lang duurt de uitslag

Belangrijk voor je reis is om de uitslag op tijd te hebben. De uitslag van een PCR-test krijg je na ongeveer 48 tot 72 afhankelijk van de drukte op het lab en het moment dat je de afspraak hebt.

Waar Coronatest

Wil je op reis dan kan je een COVID free certificate krijgen via Vaccinaties op Reis. Bij deze organisatie komen jaarlijks vele duizenden mensen voor reisvaccinaties. Je kan hier op diverse plaatsen in het land een Coronatest voor op reis laten doen.

Ga op op reis? Je kan op dit moment de Coronatest laten afnemen in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Zwolle.

Klik hier en maak een afspraak.

Letop: je mag de test alleen laten afnemen als je meer dan 24 uur klachten vrij bent.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 23 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*