Waar ligt Gdansk?

Gdansk ligt in het noorden van Polen aan de Oostzee. Polen is centraal gelegen in Europa en grenst aan Duitsland, Tsjechië, Oekraïne, Wit-Rusland en Litouwen. Andere grote steden in Polen zijn: Warschau, Krakau, Katowice, Łódź, Wrocław en Poznań.


Kaart en route naar Gdansk in Google Maps, klik hier.

Reisinformatie Gdansk

Inwonersaantal: 463.000
Oppervlakte: 262 km2
Vliegtijd (vanaf Amsterdam): 1 u. 40 m.
Afstand (Utrecht – Gdansk): 1200 km (12 u. 30 m.)
Meer informatie: 

Reisgidsen

Reisgidsen, reisboeken of kaarten van Gdansk of Polen zijn online te koop bij Bol.com, de webwinkel van de ANWB of bij reisboekhandel De Zwerver.

Reisaanbod

Wil je op stedentrip naar Gdansk of op vakantie naar Polen dan zijn hier veel mogelijkheden voor. Bezoek de onderstaande (online) reisbureau’s voor goedkope aanbiedingen.

Losse vliegtickets en hotels kunt u zoeken en boeken via onze speciale pagina’s.

Vliegtickets Gdansk

Er gaan dagelijks veel vluchten naar Gdansk. Klik op de onderstaande links voor de goedkoopste vliegtickets naar Gdansk.

Hotels Gdansk

In Gdansk zijn veel hotels te vinden. Goedkope hotels maar ook luxe dure hotels. Klik op de onderstaande links voor alle hotels in Gdansk.

Autoverhuur Gdansk

Mogelijk is een stedentrip naar Gdansk de start of het einde van een mooie rondreis door Polen. Je kan vanuit Gdansk enkele tours reserveren maar je kan Polen ook zelf gaan ontdekken. Klik op de onderstaande links als je een auto wilt huren in Gdansk.

Excursies & Uitjes

Het is aan te raden om je tours, uitjes en excursies van te voren te boeken bij een betrouwbaar ticketbureau. Tevens voorkom je hiermee dat je in lange wachtrijen terecht komt of dat bepaalde bezienswaardigheden vol zijn. Klik op de onderstaande links voor leuke tours en bezienswaardigheden in Gdansk.

Geld

In Polen maakt men gebruik van de Poolse Złoty (PLN).

Luchthavens

Gdansk Airport ligt ten westen van Gdansk op circa 16km afstand. Met de auto duurt het ongeveer 20 minuten om het centrum te bereiken. Je kunt ook met het openbaar vervoer van de luchthaven naar de stad. Met de bus duurt een ritje naar het centrum circa 40 minuten en een ticket kost u circa 4 PLN. U kunt hier ook vooraf een transfer reserveren van Gdansk Airport naar uw hotel.

Naam: Gdansk Airport
Adres
: ul. Slowackiego 200, 80-298 Gdansk, Polen
IATA-luchthavencode: GDN
ICAO-luchthavencode: EPGD
Alias: Gdansk Lech Walesa Airport

Weer en klimaat

Gdansk ligt in het noorden van Polen aan de Oostzee. Ondanks de ligging aan zee heeft Gdansk een gematigd landklimaat. In de zomer liggen de gemiddelde temperaturen rond de 20 graden. In de winter liggen de gemiddelde temperaturen ‘s nachts onder het vriespunt maar overdag vaak rond het vriespunt. In sommige gevallen kan er vanuit het oosten of noorden extreem koude lucht aangevoerd worden. In deze gevallen kan het in de wintermaanden overdag ook erg koud zijn.

Taal

De officiële taal in Polen is Pools. Gebruik Google Translate om Pools te vertalen naar Nederlands.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Polen heb je geen visum nodig. Een geldige identiteitskaart of paspoort is voldoende.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Polen en Nederland en ook de zomertijd loopt gelijk aan die van Nederland.

Hulpdiensten

Hopelijk is het niet nodig maar mocht u in geval van nood hulp nodig hebben in Polen van politie, brandweer of ambulance gebruik dan de onderstaande alarmnummers.

  • Ambulance: 112
  • Politie: 112
  • Brandweer: 112

Foto’s & Video’s

Foto’s Polen: Google afbeeldingen
Video’s Polen: YouTube