Kerstmarkt CentrO Oberhausen en Essen in Duitsland

Kerstmarkt Essen Duitsland

Nu de zomervakantie op zijn eind loopt, en je waarschijnlijk je zomervakantie hebt moeten annuleren, kijk je misschien uit naar een volgend uitje. Voor de ene is dit misschien een wintersportvakantie en voor de andere een zonvakantie in de winter. Maar wat dacht je van een leuke kerstmarkt?

Kerstmarkt Oberhausen

Bij een bezoek aan een kerstmarkt is het voor mij vooral te doen om de sfeer. Het zien van de leuke kraampjes, de vele lampjes en de geur van lekker eten is voor mij vaak voldoende voor een heerlijke dag. De grootste kerstmarkt in Oberhausen is bij het grote winkelcentrum CentrO. Deze kerstmarkt bestaat uit 3 delen met ruim 150 karakteristieke kraampjes en is opgesteld rond CentrO wat van binnen ook mooi versierd is. Erg praktisch en mocht het slecht weer zijn, dan kan je even warm schuilen in het warme winkelcentrum. Het parkeren van je auto is bij CentrO trouwens gratis. De kerstmarkt bestaat uit 3 delen. De Bergweihnachtsmarkt bestaat uit chalets, muziek en producten uit de Alpen. Er is tevens een enorme glijbaan met sneeuw bedekt waar je vanaf kan glijden op een rubberen band. Santa Village is erg kleurrijk ingericht met gluhwein, snoep en koek. Er loopt tevens een kerstman rond om de sfeer te maken. De Wichtelmarkt is meer gericht op kinderen en families met een carroussel en een treinbaan. De 3 delen lopen in elkaar dus kiezen hoeft zeker niet.

Toegang: Gratis
Openingsdagen: 15 november 2019 t/m 23 december 2019
Openingstijden: Ma-Vr 11:00-22:00; Za 10:00-22:00; Zo 11:00-21:00
Vanaf Utrecht: 175 km

Kerstmarkt Essen

Hoewel de kerstmarkt in Oberhausen groot was en winkelcentrum CentrO erg leuk, miste we toch een beetje de sfeer van een oude binnenstad. Omdat de kerstmarkt van Essen op circa 25 minuten rijden ligt van winkelcentrum CentrO zijn we in de namiddag hier heen  gereden. De parkeergarage Kennedyplatz, onder de kerstmarkt, had nog voldoende parkeerruimte en zo stapte we direct de volgende kerstmarkt in.

De internationale kerstmarkt van Essen staat bekend als een van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland. Wij hebben voornamelijk het deel aan de Kennedyplatz bezocht en de dag afgesloten met een heerlijke hamburger bij restaurant Hans im Glück. De kerstmarkt in Essen was erg sfeervol met de vele lampjes en we gaan deze zeker nog eens helemaal bezoeken.

Toegang: Gratis
Openingsdagen: 15 november 2019 t/m 23 december 2019
Openingstijden: Ma-Do 11:00-21:00; Vr-Za 11:00-22:00; Zo 11:00-21:00
Vanaf Utrecht: 188 km

Kerstmarkt Kennedyplatz in Essen.

Milieusticker

Zowel Oberhausen als Essen vallen binnen een milieuzone (Umweltzonen) waar een milieusticker (Umweltplakette) op je auto verplicht is. In een Umweltzone mag alleen gereden worden met een groene sticker en deze is verplicht! Wanneer je oude sticker, een verkeerde sticker of helemaal geen sticker in de stad rijdt kan je een boete van 80 euro krijgen. Je kan de sticker voor €12,50 inclusief verzendkosten bestellen op vwe.nl.

Trein naar Oberhausen

De trein is ideaal om de kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. Er zijn geen inchecktijden en de trein brengt je direct naar de binnenstad waar in veel gevallen de kerstmarkten zijn. De ICE rijdt meerdere keren per dag naar Oberhausen en brengt je in 1:50 uur vanuit Amsterdam naar Oberhausen en in 2:21 uur naar Essen. Wil je niet dezelfde dag terug dan kan je eenvoudig een hotel reserveren. Wil je niet naar Oberhausen of Essen meer naar een kerstmarkt in een andere stad? Via NS International koop je eenvoudig de juiste tickets naar de kerstmarkten.

Stedentrip kerstmarkt

Wil je een volledig verzorgde reis reserveren naar een kerstmarkt dan kan je bijvoorbeeld bij TUI terecht. Hier boek je reizen naar diverse grote steden met kerstmarkten. Zo kan je bijvoorbeeld naar New York, Wenen, Praag, Parijs, Londen en Krakau.

Kerstmarkten review

Wij hebben genoten van ons bezoek aan deze twee Duitse kerstmarkten! Welke markt heb jij bezocht? Graag je mening met beoordeling via een onderstaande reactie.

Foto’s: ©iLoveStedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 23 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*