Met een veilig gevoel op vakantie

KLM vliegtuig fokker stickers Je kent het vast wel. Na het pakken van je koffers ben je onderweg met de auto of trein naar Schiphol of je bestemming en de eerste vragen beginnen op te spelen. Heb ik de waterkoker wel uit gezet? De kachel is toch wel uit? Ik heb de deur toch wel op slot gedaan? Vroeger hoopte je er het beste van of de goede buur ging even met je sleutels kijken. Maar tijden zijn veranderd en er zijn perfecte slimme oplossingen voor.

Wil jij alles weten over smart home producten? Bezoek dan de website van Tink.

Veilig gevoel met vakantie

Het liefst zou je met een veilig gevoel op vakantie gaan of zijn. De bovenstaande vragen heb je nog in eigen hand maar wat te denken van inbraken of andere ellende als je op je vakantieadres zit. Dagelijks vinden er meer dan honderd inbraken plaats en dan vooral in de wintermaanden en tijdens vakanties.

Maak je huis smart

Voor alle bovenstaande vragen zijn prachtige geautomatiseerde oplossingen die jou in een oogopslag gerust kunnen stellen. Je kan je huis van een afstand in de gaten houden maar het huis kan door slimme software en oplossingen ook zelfs bewoond lijken.

Verlichting

Producten als slimme lampen en gordijnen kunnen via een schema zo ingesteld worden dat het lijkt alsof er mensen aanwezig zijn. Zo kunnen de gordijnen ‘s avonds worden dicht gedaan en ‘s morgens weer open. Slimme lampen kunnen aan gezet worden wanneer jij dit wil. Via software kan je het zo instellen dat tijden kunnen wisselen en je huis onaantrekkelijk wordt voor ongenode gasten.

Camera’s

Wil je precies weten wat er in en om je huis gebeurt? Dan kan je alles eenvoudig via camera’s in beeld brengen. Eenvoudig op je telefoon of tablet bekijken en eventueel van afstand ingrijpen. Mocht het nodig zijn stel je beelden veilig om eventuele daders eenvoudig op te sporen.

Videodeurbel

Erg populair zijn tegenwoordig de videodeurbellen. Deze zijn niet alleen handig om te zien of je pakketje wordt gebracht maar ze kunnen ook als bewakingscamera dienen. Eventueel kan je zelfs vanaf je vakantieadres spreken met de bezoeker voor de deur!

Stopcontacten

Met slimme stopcontacten kan je ervoor zorgen dat apparatuur op afstand kan worden bediend. Ideaal om zeker te weten dat die waterkoker is uitgezet.

Deursloten

Past er iemand op je huis? Bijvoorbeeld om de plantjes water te geven en de post op te ruimen? Met slimme sloten kan je eenvoudig iemand (tijdelijk) toegang geven tot je huis. Deze sloten kan je eenvoudig openen met een smartphone, cijferslot of slimme sleutels. Ideaal om in de gaten te houden wie er wanneer je huis binnen gaat.

Brandalarm en rookmelders

Dit zijn geen onbekende producten in een huis en bestaan al jaren maar zelfs deze zijn slimmer dan vroeger. Waar vroeger een oorverdovende sirene in de straat moest afgaan kunnen deze apparaten een signalering sturen naar zelf ingestelde noodcontacten. Een watersensor kan voorkomende dat je na je vakantie veel schade zal aantreffen bij een overstromende wasmachine.

Duurzaam

Naast een gevoel van veiligheid zullen de meeste slimme producten ook zorgen voor (veel) minder verbruik van warmte en elektra. Via slimme schema’s en sensoren zal verlichting, de kachel en andere apparatuur alleen aan zijn als je het gebruikt. Er zijn zelfs stopcontacten die je verbruik kunnen meten en tonen in mooie grafiekjes.

Wil jij ook met een veilig gevoel op stedentrip? Bekijk alle Smart Home producten op de website van Tink.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan GRATIS in voor onze berichtendienst en ontvang alles direct per email.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.