Stedentrip Ljubljana is weer eens iets anders

Ljubljana Stedentrip

Een stedentrip naar Ljubljana is voor iedereen die eens iets anders wil. Heb je inmiddels Rome, Berlijn, Parijs en Londen diverse keren gezien dan is Ljubljana misschien een goed alternatief! Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en staat tegenwoordig in vele top10 lijsten met alternatieve stedentrips. Ljubljana is vanuit Nederland goed te bereiken per vliegtuig maar ook een leuk uitstapje waardeer je op vakantie gaat naar Slovenië of op doorreis bent naar bijvoorbeeld Kroatië.

Ljubljana Slovenië

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en heeft circa 300.000 inwoners. Het is een kleine stad maar heerlijk voor mensen die van cultuur en uitgaan houden. De stad heeft een relaxte en creatieve uitstraling door de vele studenten en muziekanten in de kleine straatjes rond de oude stad. Je kunt er heerlijk wandelen langs de rivier met de drie bruggen of helemaal omhoog naar het Kasteel van Ljubljana. Mocht je wat slechter ter been zijn dan kan je voor circa €10,- ook met een leuke tram naar boven. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad.

I Love Ljubljana

Voor iedereen die meer wilt weten over Ljubljana (uitgesproken: luubjana) hebben wij onze dochtersite I Love Ljubljana opgericht.

Beoordeel Ljubljana

Ben jij weleens eens in Ljubljana geweest?Wij zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen! Laat aub een reactie achter.

Foto: ©Eline Broman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*