Stedentrip Amsterdam, je hoeft niet altijd ver weg!

Amsterdam met rondvaartboot in de gracht en grachtenpanden

Laatste update:

Enkele maanden geleden ben ik I Love Stedentrips, dit weblog, begonnen vanuit interesses en hobby’s. Ondanks vliegangst vindt ik reizen erg leuk, vooral dingen “zien” in de wereld. Verder vind ik fotograferen leuk en hang ik dagelijks vele uren rond op internet, voornamelijk met mijn iPhone.

Fotograferen

Voor dit nieuwe project met de naam I Love Stedentrips “moest natuurlijk” een nieuw objectief voor mijn camera gekocht worden. Vanwege het behoud van een goede harmonie in huis is de keuze gevallen op een goedkope Canon 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. Ik heb flink wat reviews gelezen en deze waren voornamelijk lovend over de prijs-kwaliteitverhouding, bestellen dus. Bij binnenkomst is het wegdromen naar verre oorden begonnen. In gedachten was ik al in Las Vegas, San Francisco, Rome en ook een snel ritje naar Parijs passeerde zelfs de revue.

Stedentrip Amsterdam

Het enige wat niet in me op kwam was een ritje naar Amsterdam. Erg raar, ik woon al circa 40 jaar op slechts 20 minuten afstand maar ben er al jaren niet meer geweest. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik Amsterdam trouwens ook nog nooit bekeken door de ogen van een toerist. Dus op oudjaarsdag, met een nieuw “project”, een nieuwe lens en een aanleiding voor een bezoek met mijn zoon aan Apple Store gingen wij op pad.

Na het verplichte bezoek aan de Apple Store zijn we begonnen met de korte stadswandeling door de Leidsestraat, het Rokin, de Dam en terug via de Herengracht. Mijn zoon keek zijn ogen uit. Inmiddels had hij al enkele wereldsteden gezien maar, op een bezoekje aan Artis na, was hij nog nooit echt in Amsterdam geweest.

Beeldbank

Ondanks dat ik nog niet heel tevreden ben over de kwaliteit van de gemaakte foto’s heb ik wel wat kunnen oefenen met de nieuwe groothoeklens. Komende maand zal ik zeker nog wat vaker in Amsterdam te vinden zijn! Op I Love Stedentrips wil ik graag een beeldbank gaan vullen met foto’s die onder voorwaarden gratis gebruikt mogen worden. Ben je geïnteresseerd in de eerste oefenfoto’s van ons dagje Amsterdam, klik dan hier.

Volg “ons”

Binnenkort komt er zeker meer vanuit Amsterdam. Je kunt deze websites volgen via Facebook en Twitter maar je kan je ook opgeven voor de berichtendienst.

Over Guido Damsteeg 21 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*