Navigeren met offline kaarten in Google Maps

Offline navigatie stedentrip Google Maps

Ondanks dat je binnen de EU tegenwoordig data kunt gebruiken uit je databundel kan het toch aantrekkelijk zijn om offline kaarten te gebruiken bij je stedentrip of rondreis. Dit is met name handig als je ergens bent waar geen internet is of wanneer je buiten de EU op reis gaat. Het gebruik van offline kaarten is dus ideaal als u op stedentrip naar New York gaat maar ook wanneer je in de metro van Parijs of Londen zit en de snelheid van het mobiele internet vaak slecht is.

Google Maps is de gratis kaarten app van Google welke is te downloaden voor iPhone en Android toestellen. De app is bijzonder handig als je offline wilt navigeren door een stad. Zonder internet heb je dan geen informatie over zaken bij jou in de buurt of informatie over het openbaar vervoer maar het is ideaal om ergens naar toe te wandelen of om te zien waar je bent. Bijvoorbeeld in de bergen of in grote natuurparken zoals Yosemite, Yellowstone of Bryce Canton NP in Amerika.

Offline navigeren

Via Google Maps kan je heel eenvoudig en gratis kaarten downloaden naar je device voor offline gebruiken. Dit houdt in dat je de kaarten kunt gebruiken wanneer je geen internet verbinding hebt om wat voor reden dan ook. Zo ben je misschien buiten de EU waar je misschien liever geen duur mobiel internet gebruikt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld in de metro zit of vanwege een andere reden geen bereik hebt. De kaarten zijn 30 dagen geldig waarna ze automatisch verwijderd worden van je device. Eventueel kan je hierna net zo eenvoudig weer nieuwe kaarten downloaden.

Wanneer de kaarten op je telefoon staan, kun je ze direct gebruiken. Voor de veiligheid kun je buiten de EU je internet (roaming) uitzetten maar Google Maps zal je dan toch de kaart tonen en je laten navigeren.

Openbaar Vervoer

Wat erg handig is in Google Maps is het navigeren via openbaar vervoer. Je kunt met de app heel eenvoudig zien welke metro, bus en treinverbinding je nodig hebt om ergens te komen. Deze functies zijn alleen niet offline beschikbaar en alleen te gebruiken als je een internetverbinding hebt.

Google Maps voor iPhone

Je kunt Google Maps voor de iPhone gratis downloaden in de iTunes App Store van Apple.

Google Maps voor Android

Je kunt Google Maps voor Android gratis downloaden in de Play Store.

Hoe offline kaarten selecteren met Google Maps op iPhone

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je eenvoudig offline kaarten gebruikt in Google Maps op een iPhone.

Beoordeel Google Maps

Wij zijn benieuwd naar uw bevindingen. Heeft u Google Maps weleens gebruikt om met de offline kaarten te navigeren? Graag hieronder uw reactie met beoordeling.

Foto’s: ©I Love Stedentrips

Over Guido Damsteeg 23 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

1 Comment

  1. Top app, downloaden werkt perfect!

    Ik heb de app gebruikt in Los Angeles, San Francisco, Las Vegas en in de nationale parken Yosemite, Yellowstone en Bryce Canyon.

    Beetje voorbereiden maar het werkte perfect!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*