Stedentrip Amerika! Ontdek o.a. New York, Miami, Las Vegas of San Francisco

Los Angeles: Hollywood Sign
Hollywood Sign vanaf Griffith Observatory

Laatste update:

Misschien komt het niet direct in je op maar Amerika leent zich uitstekend voor een stedentrip. Je kunt de steden direct vanuit Nederland bezoeken maar je kan er ook een paar bezoeken tijdens een rondreis door de Verenigde Staten zoals ik dat gedaan heb. In dit artikel komen 6 bijzondere Amerikaanse steden aanbod. Wanneer je vragen hebt of op zoek bent naar praktische  informatie laat dan onderaan een reactie achter. 

New York

De meeste bekende Amerikaanse stad voor een korte stedentrip vanuit Nederland is New York. Vanaf Amsterdam vlieg je in 8 uur naar de Big Apple. Na een transfer van circa 45 minuten sta je in het hart van Manhattan met beroemde bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, 9/11 memoriam museum en the Empire State Building. New York is tevens een perfecte stad om te starten met een fraaie rondreis door het oosten van de Verenigde Staten. Tijdens een rondreis kom je niet alleen langs Boston en Washington maar ook kan je naar Toronto, Ottawa en Montreal in Canada. Wil je meer informatie over stedentrips en rondreizen naar New York? Breng dan een bezoek aan onze speciale pagina over New York.

Miami

Miami is niet echt een stad die je te binnen schiet voor een korte stedentrip de vliegreis is minimaal 12 uur. Mogelijk bezoek je deze stad eerder tijdens een rondreis door Florida of je gaat voor een strandvakantie van 1 a 2 weken naar Miami Beach. Miami is een heerlijke stad om de Nederlandse kou te ontvluchten en een week van de zon te genieten. Tijdens je verblijf in Miami kan je unieke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de Everglades, Key West of zelfs naar de Bahama’s. Miami is zeer geschikt voor de start van een rondreis door Florida. De Disneyparken in Orlando, de Carrabische kust bij Naples en Tampa zijn binnen enkele uren te bereiken per auto. Kennedy Space Center op Cape Canaveral ligt op circa 3 uur rijden. Wil je meer informatie over stedentrips en rondreizen naar Miami? Breng dan een bezoek aan onze speciale pagina over Miami. We willen je ook uitnodigen om een bezoek te brengen aan onze speciale pagina I Love Miami. Sinds 23 december 2019 heeft deze stad een eigen website binnen het netwerk van I Love Stedentrips.

Ocean Drive Miami
Miami: Ocean Drive

Las Vegas

Wanneer je aan Las Vegas denkt dan denk je aan grote extravagante hotels, casino’s, trouwkapellen en entertainment. Las Vegas ligt in de woestijn van Nevada en het weer is er doorgaans erg goed. Wanneer je van entertainment en gokken houdt dan is Las Vegas zeer geschikt om je enkele dagen te vermaken. Mocht je geen rondreis maken vanuit Las Vegas dan kan je veel bezienswaardigheden bekijken via de diverse tours en uitjes die georganiseerd worden vanuit de stad. Zo kan je helikoptervluchten maken over de stad en de Grand Canyon. Je kan Death Valley, de Grand Canyon en Antelope Canyon bezoeken. Dichterbij, op circa 30-40 minuten rijden treft je Red Rock Canyon en de Valley of Fire welke beiden zeer de moeite zijn om te bezoeken. Wil je meer informatie over stedentrips en rondreizen naar Las Vegas? Breng dan een bezoek aan onze speciale pagina over Las Vegas.

Las Vegas bord: Welcome to Fabulous Las Vegas
Las Vegas bord: Welcome to Fabulous Las Vegas

San Francisco

San Francisco is echt een geweldige stad op circa 11 uur vliegen vanaf Amsterdam. Waarschijnlijk is dit mijn persoonlijke favoriete stad van de Verenigde Staten hoewel er nog veel steden op mijn verlanglijstje staan. De stad is erg sfeervol met beroemde bezienswaardigheden zoals de Golden Gate, Alcatraz en Lombardstreet. Breng een bezoek aan de zeerobben bij Pier 39, deze mag je niet missen! Rij over de Golden Gate naar het noorden en breng een bezoek aan de oude Sequoia’s in het Muir Woods National Forest of maak zelfs een (lange) dagtour naar Yosemite. Wil je meer informatie over stedentrips en rondreizen naar San Francisco? Breng dan een bezoek aan onze speciale pagina over San Francisco.

San Francisco: The Painted Ladies
San Francisco: The Painted Ladies

Chicago

Op circa 8:30 uur vliegen van Amsterdam ligt Chicago in de staat Illinois. Chicago is een grote stad met veel geschiednis en staat vooral bekend om de Blues muziek. Chicago staat tevens bekend als de stad aan het begin van de historische autoweg: Route 66. Jaarlijks vertrekken hier duizenden mensen, richting de Santa Monica in Los Angeles, om de wereldberoemde route van circa 4.000 kilometer af te leggen. Chicago is voor sportfans de perfecte stad! Breng een bezoek aan een honkbalwedstrijd, voetbalwedstrijd, basketbalwedstrijd, of American Football wedstrijd van de Chicago Bulls, Chicago White Sox, Chicago Cubs, Chicaco Bears of Chicago Fire.

Los Angeles

Los Angeles is een enorme stad aan de westkust van de Verenigde Staten met een heerlijk mediterraan klimaat. Los Angeles heeft veel beroemde bezienswaardigheden die je gezien moet hebben zoals Hollywood en de beroemde walk of Fame met de honderden sterren. Erg leuk om te doen is een wandeling vanaf het Griffith Observatorium naar de beroemde Hollywood sign. Een bezoek aan beroemde straten zoals Sunset Boulevard, Rodeo Drive in Beverly Hills en Mulholland Drive is echt een must! Verder zijn de beroemde stranden van Venice Beach, Santa Monica en Malibu Beach ook erg leuk om te bezoeken. Het verkeer in de stad is erg druk en probeer dit in de spits zeker te vermijden. Een ritje vanaf de Disneyparken in Aneheim naar Santa Monica duurt in de spits al snel 1,5 uur.

Santa Monica Pier
Muscle Beach op het strand van Venice Beach

Beoordeling

5 stars
0

4 stars
0

3 stars
0

2 stars
0

1 star
0

 

Foto:s: ©iLoveStedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 21 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*