Wil jij rustig bezienswaardigheden bezoeken?

Handige Reislinks
Pantheon aan het Piazza della Rotonda

Laatste update:

Stedentrips zijn natuurlijk fantastisch! Uren slenteren door steden, cultuursnuiven, heerlijk eten en drinken. Veel mensen vinden het heerlijk om er in het najaar of voorjaar even kort op uit te trekken. Het vele toerisme heeft echter helaas ook een keerzijde. 

Toerisme

Spaanse Trappen in RomeVeel bezienswaardigheden in de grote steden, met name de topattracties, zijn vaak overspoelt met toeristen. Pleinen, gebouwen en straten worden vaak ingenomen door duizenden toeristen waardoor er soms amper nog iets moois te zien is. Foto’s en selfies maken bij bezienswaardigheden, zonder andere toeristen, is soms een hele klus. Op de rechter foto heb ik getracht de Spaanse Trappen in Rome te fotograferen gedurende de dag.

Ga er vroeg op uit!

Is het dan wel eens rustig bij bezienswaardigheden? Jazekers! Je moet er alleen vroeg voor op uit. Waarschijnlijk wil je liever een paar uurtjes langer slapen maar de steden zijn prachtig in de vroege uurtjes. Zelfs grote trekpleisters als het Colosseum zijn van 6:00 uur tot 8:00 uur in de ochtend nog vrij van massa’s mensen. Nog een bijkomende voordeel van een vroege stadswandeling is de verlichting. De meeste bezienswaardigheden zijn namelijk prachtig in het zonnetje gezet met enkele schijnwerpers wat vaak een extra mooie sfeer geeft.

Colosseum in Rome

Deze foto van het Colosseum is om circa 7:00 uur gemaakt in de herfstvakantie van 2019. Rond het Colosseum waren slechts enkele fotografen te vinden voor het perfecte plaatje. Het licht bij zonsopkomst is prachtig waardoor dit moment ideaal is voor liefhebbers van fotograferen. 

Een ander voorbeeld Is bijvoorbeeld de beroemde Trevifontein. In smalle straten rond deze fontein is het vaak dringen om wat te zien maar vroeg in de ochtend valt dit nog reuze mee.

Voorrangstickets

Meestal staan er flink wachtrijen voor bezienswaardigheden. Wil je daar je kostbare tijd niet aan verliezen tijdens je stedentrip? Bestel dan alvast je tickets vooruit. Je betaald uiteraard meer maar zo voorkom je dat je enkele uren in de rij moet staan om ergens naar binnen te gaan. Tickets met ‘skip the line’ of ‘snelle toegang’ kan je betrouwbaar online bestellen bij GetYourGuide of Viator. 

Colosseum met Boog van Constantijn

Tips

Heb jij nog meer tips hoe je bezienswaardigheden rustig kan bezoeken? Laat dan graag een reactie achter.

Foto’s: ©iLoveStedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 21 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*