Stedentrip Rome

Colosseum in Rome

Na een fantastische stedentrip naar Rome is het natuurlijk tijd voor nieuw materiaal op de website. Graag deel ik de komende weken enkele ervaringen en foto’s van onze reis naar Rome.

Stedentrip Rome

Als eigenaar van I Love Stedentrips is het natuurlijk zaak om meerdere keren per jaar op pad te gaan en jullie te voorzien van enkele ervaringen. Met deze stedentrip naar Rome moesten we in ieder geval een ‘schuld’ inlossen aan onze zoon, die inmiddels 14 is. In het verleden zijn we vaker met zijn tweeen naar Rome geweest, zonder hem, maar hij wilde dolgraag zelf het Colosseum en Forum Romanum zien. Inmiddels leert hij natuurlijk zat, tijdens de lessen geschiedenis, over het oude Rome dus om de overblijfselen nu met eigen ogen te zien is de kers op de taart. Zelf wilde ik natuurlijk vooral gaan fotograferen om de beeldbank van I Love Stedentrips verder te vullen. 

Vliegen vanaf Brussel

Ondanks dat ik al vaker in Rome was geweest wilde ik nieuwe ervaringen op doen. Vanwege mijn woonadres in Noordholland is het gebruikelijk om te vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Tijdens de voorbereiding van deze stedentrip naar Rome bleken de vliegtickets vanaf Brussel erg voordelig en ook nog eens op redelijk gunstige tijden. Wanneer je in het zuidelijke deel van Nederland woont zal dit niet vreemd voor je zijn maar voor mensen die boven de grote rivieren wonen, zoals wij, is Brussel Airport niet direct een luchthaven waar je aan denkt. Ideaal dus voor een leuk blog over het vliegen vanaf Brussel. 

Trastevere

Voorgaande bezoeken brachten we vooral een bezoek aan de topattracties van Rome zoals het Colosseum, het Pantheon en Vaticaanstad en dat was nu wederom het plan met onze zoon. In tegenstelling tot voorgaande keren hadden we nu een paar overnachtingen naast de Ponte Sisto, een voetgangersbrug, waarmee we elke avond een bezoek aan Trastevere brachten. Dit is een leuke wijk die ‘s avonds tot leven komt met leuke restaurants, barretjes en terrassen. De prijzen zijn hier ook nog eens gunstiger!

Foto’s Rome

Rome is een fantastisch fotogenieke stad en dat was voor deze stedentrip zeker een extra doel. Ik wilde met een paar eigen foto’s thuis komen van enkele bekende bezienswaardigheden. Op de planning stonden enkele nachtfoto’s en bepaalde gebouwen tijdens zonsopgang en ondergang. De foto’s die we hebben gemaakt komen zoveel mogelijk in de beeldenbank op deze website en zijn onder voorwaarden gratis te gebruiken. Lees deze goed voor je ze gebruikt op je website of ander medium. Klik hier voor de gratis foto’s van Rome.

Hoewel ik als Applefan altijd de nieuwste iPhone koop had ik speciaal voor deze stedentrip naar Rome de nieuwste iPhone 11 pro gekocht. Deze nieuwste iPhone heeft een ultra-wide lens waarmee snel de mooiste plaatjes gemaakt zouden kunnen worden. Ideaal dacht ik, voor grote fraaie gebouwen vanaf een kleine afstand. De onderstaande foto is ‘s morgens vroeg voor het Colosseum genomen met de iPhone 11 pro.

Ik voor het Colosseum met iPhone 11 pro ultra-wide angle groothoeklens

I Love Stedentrips

Binnenkort zullen er meer en uitgebreidere blogberichten verschijnen over onze belevenissen in Rome. Wil je per email op de hoogte blijven van deze blogberichten? Abonneer je dan gratis op de berichtendienst. Wil je zelf een stedentrip naar Rome maken? Volg dan de links in het menu voor goedkope vliegtickets, hotels en bezienswaardigheden.

Vragen?

Wil je meer weten over onze belevenissen in Rome, onze ervaringen met bepaalde bezienswaardigheden, vliegen vanaf Brussel of iets anders? Laat dan graag een reactie achter met je vragen of vul het contactformulier in.

Foto’s: ©iLoveStedentrips

Over Guido Damsteeg 23 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*