Stedentrip zelf samenstellen? Goedkoop, flexibel en vooral leuk!

Parijs Arc de Triomphe
Arc de Triomphe in Parijs

Wat is er leuker dan een dosis voorpret als je op reis gaat. Sommige mensen besteden liever zo min mogelijk tijd aan het reserveren van een stedentrip en kiezen een pakketreis. Maar naast dat het ontzetten leuk kan zijn om uren te zoeken naar bestemmingen en bezienswaardigheden, kan het ook nog eens goedkoper of efficiënter zijn! Bekijk na het lezen van deze pagina ook onze pagina met steden voor meer inspiratie en handige links.

Stedentrip zelf samenstellen?

Er zijn talloze links te vinden op internet waar je een prachtige stedentrip kan boeken. Compleet verzorgd met alles erop en eraan. Heb je geen zin of tijd om uren te besteden aan de voorbereiding van je stedentrip, klik dan gelijk door naar onze pagina met pakketreizen. Pakketreizen hoeven soms zelfs niet eens duurder te zijn omdat reisorganisaties groot inkopen.

Zelf je stedentrip samenstellen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Via internet reserveer je eenvoudig je vervoer, vliegtickets of treinkaartjes, je accommodatie en je luchthaventransfer en bezienswaardigheden. Ben je geïnteresseerd zijn in het zelf samenstellen van je stedentrip dan hebben we hieronder enkele voor en nadelen voor u verzameld en enkele tips. Op onze speciale pagina “Steden” hebben wij alle losse onderdelen van een stedentrip, per bestemming, voor je uitgezocht en verzameld.

Voordelen

Het grootste voordeel van het zelf samenstellen van je stedentrip is vaak niet eens dat het goedkoper kan zijn. Het grootste voordeel is dat je volledige controle hebt over alle losse onderdelen van je reis. Je weet met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt en hebt keuze uit de vertrektijd. Je weet exact in welk hotel je terecht komt wat een groot voordeel kan zijn.

  • Leuk om te doen
  • Alles (vervoer, accommodatie, bezienswaardigheden) zelf kiezen. Je weet precies wat je koopt en je kan inspelen op losse aanbiedingen.
  • Flexibel; losse onderdelen kunnen tot kort voor aanvang omgezet of geannuleerd worden.
  • Goed inzicht in je uitgaven

Nadelen

Aan alle voordelen kleven natuurlijk ook nadelen en zo ook aan het zelf samenstellen van je stedentrip.

  • Kost veel tijd
  • Alles zelf annuleren als je stedentrip niet meer doorgaat of afgebroken moet worden.

Tips

Hieronder hebben wij enkele tips voor je verzameld voor het geval dat je zelf een stedentrip gaat regelen. Mocht je nog meer tips & trick weten laat dan aub onderaan een reactie achter of neem contact op via ons contactformulier.

Vervoer

KLM vliegtuig fokker stickers Vervoer naar je bestemming is enorm belangrijk en kan je helemaal zelf kiezen als je zelf een stedentrip samen gaat stellen. Je kan met de auto, trein of vliegtuig en alles kan zo zijn voordelen hebben afhankelijk van je bestemming.

Mocht je met de auto naar je bestemming rijden dan moet zeker opletten dat je gratis bij je accommodatie kan parkeren, als dat lukt. In sommige steden betaal je hoge parkeerkosten. Denk ook aan de kosten van tolwegen mocht je deze wegen willen rijden. Tegenwoordig heb je ook vaak een sticker nodig om in bepaalde steden of landen te mogen rijden. Met de auto kan je wel erg flexibel vertrekken zodat je goeie volle dagen kan besteden op je bestemming.

De trein is ideaal als je een stad wilt bezoeken op maximaal 700km afstand en ook nog eens milieuvriendelijker. Je kan eenvoudig naar Berlijn, Londen of Parijs en de trein brengt je vaak in het hartje van de stad. Uiteraard betaal je verder geen extra kosten. Zorg wel dat je hotel in de buurt van een station is of ook in het centrum van de stad zodat je geen extra kosten maakt om bij je hotel te komen. Met de trein op stedentrip? Klik hier en bezoek onze speciale pagina met treinkaartjes.

Vele reizigers zullen gebruik maken van het vliegtuig. Let hierbij goed op dat het kan lonen om van een andere luchthaven te vertrekken. Wanneer je zelf vliegtickets gaat zoeken kan je een ideale tijd zoeken om te vertrekken zodat je wat aan je dag hebt. Soms lijken reizen voordelig maar als je in de avond vertrekt heb je niks aan je dag of je betaalt een extra overnachting, dus dan lijkt je vlucht goedkoop maar je geeft je geld aan iets anders uit. Met het vliegtuig op stedentrip? Klik hier voor goedkope vliegtickets.

Luchthaventransfer

Leonardo express Fiumicino Rome Iets wat je snel zou kunnen vergeten, wanneer je zelf je stedentrip gaat regelen, is een transfer van en naar de luchthaven. Hiervoor zijn vaak diverse opties te vinden en geheel afhankelijk van je bestemming. De meeste luchthavens hebben een speciale transfer naar het centrum van de stad, deze tickets kan je dan op de luchthaven kopen. Je kan natuurlijk ook een taxi regelen of een hotel reserveren wat je gratis komt ophalen bij de luchthaven.

Via websites als GetYourGuide en Viator kan je ook diverse vormen reserveren voor de transfer van je luchthaven naar het centrum van de stad of je hotel. Zoek eens op deze websites naar je bestemming en bekijk de mogelijkheden. Je kan meestal grote en kleine shuttlebussen reserveren naar de stad of privévervoer naar je hotel. Soms zijn er zelfs hop on, hop of bussen die ook langs de luchthaven komen, ideaal om deze dan voor één a twee dagen te reserveren want dat wilde je waarschijnlijk toch al doen.

Accommodatie

Bij de meeste voordelige pakketreizen zit je waarschijnlijk niet in het centrum van de stad, bij de duurdere waarschijnlijk wel. Wanneer je zelf een stedentrip gaat samenstellen dan kan je naar voordelige hotels of appartementen speuren die misschien dichterbij of in het centrum van de stad zitten. Misschien heb je zelfs een paar fraaie bezienswaardigheden op het oog. Wanneer je zorgt dat je daar dichtbij kan overnachten scheelt je dit veel tijd wat je aan iets anders kan besteden. Tevens scheelt het je ook extra kosten aan het OV of ritjes met de Taxi.

Probeer ook te onderzoeken of er op jouw bestemming een hop-on, hop-off tours zijn en hoe de route gaat. Mogelijk kan je een accommodatie vinden aan de route zodat je heerlijk de stad kan verkennen zonder al teveel extra kilometers te lopen naar je hotel. Deze bussen kan je perfect, voor jouw bestemming, onderzoeken en reserveren via GetYourGuide of Viator. Deze sites geven bij elke tour perfect weer waar de haltes zijn.

Wanneer je met de auto naar je accommodatie gaat rijden, zorg dat je een accommodatie kiest waar je gratis kan parkeren of met flinke korting. Soms is het even zoeken maar vaak lukt het wel.

Bezienswaardigheden

Hop-on hop-off bus Londen Voor sommige bezienswaardigheden is het verstandig om vooraf een reservering te maken met een “skip the line” optie erbij. Dit is in veel gevallen duurder maar je wilt je kostbare tijd niet besteden aan wachten. Bij veel top attracties is de wachtrij voor de kassa misschien al één á twee uur maar in sommige gevallen kan je niet eens op de dag zelf een meer ticket kopen en moet je wel vooraf reserveren.

Betrouwbare websites waar je kan reserveren zijn GetYourGuide en Viator. Omdat ze met verschillende lokale bedrijven werken hebben ze vaak verschillende opties, mogelijkheden en prijzen voor ongeveer hetzelfde producten.

Links

Wil jij je stedentrip zelf regelen? Klik op de onderstaande pagina’s en reserveer eenvoudig alle losse onderdelen van je reis.

Heb jij nog meer tips & trick voor ons? Laat het ons weten via een reactie.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 22 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*