Londen Eye: alleen voor stedentrippers zonder hoogtevrees!

Handige Reislinks
Londen Eye reuzenrad

Wanneer je door het centrum van Londen loopt dan is de Londen Eye bijna niet meer weg te denken. Aan de zuidelijke oever van de Theems staat sinds 31 december 1999 dit enorme reuzenrad waarmee je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Londen Eye geschiedenis

De Londen Eye werd in 1998 gebouwd en was bij opening het grootste reuzenrad van de wereld. Het Millennium Wheel, zoals de oorspronkelijke naam was, werd gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van het jaar 2000.

Het reuzenrad in op 31 december 1999 geopend door toenmalig premier Tony Blair. Vanwege technische problemen maakte de eerste bezoekers pas een eerste ritje in maart 2000.

Het rad is 135 meter hoog, heeft een diameter van 120 meter en langs de buitenzijde hangen 32 cabines. Het geheel reuzenrad weegt 1.700 ton. Het aantal van 32 cabines weerspiegelen het aantal boroughs (politieke verdeling) in Londen.

Een ritje in het reuzenrad duurt circa 30 minuten waarbij je één keer helemaal rond gaat. Het rad draait met een snelheid van 0,26 m/s waardoor het rad niet stopt voor het in- en uitstappen.

Waar staat het reuzenrad

De Londen Eye staat aan de zuidelijke oever van de Theems. Aan de andere oever ligt het Palace of Westminster.

Wil jij een ritje in de Londen Eye? Klik hier voor de route en kaart in Google Maps.

Londen Eye Tickets

Londen is een drukke stad en zeker attracties als de Londen Eye. Dagelijks bezoeken erg veel toeristen deze attractie waardoor er vaak lange wachtrijen zijn. Wanneer je naar Londen gaat is het aan te raden om vooraf je tickets online te kopen. Tickets kan je vooraf via de onderstaande links kopen.

Londen Eye Weetjes

Er zijn enkele leuke weetje over de Londen Eye te vinden. Deze kan je misschien goed gebruiken voor een werkstuk.

Londen Eye hoogte

Het reuzenrad is 135 meter hoog en heeft een diameter van 120 meter. Het geheel weegt 1.700 ton en was bij opening het hoogste reuzenrad ter wereld. Op dit moment is de Londen Eye ingehaald door de High Roller in Las Vegas met een hoogte van ruim 167 meter.

Londen Eye bouwjaar

De Londen Eye is in 1998 gebouwd en op 31 december 1999 geopend.

Londen Eye wachttijden

De wachttijden voor de Londen Eye zijn vaak erg lang, denk aan uren. Hierdoor is het aan te raden om vooraf tickets te reserveren op de website van de Londen Eye of betrouwbare verkoopsites als GetYourGuide.

Londen Eye openingstijden

De Londen Eye is op enkele feestdagen na, het gehele jaar geopend. De tijden variëren van dag tot dag. De attractie is dagelijks geopend tussen 10:00 – 11:00 uur en sluit tussen ergen tussen 18:00 – 20:30 uur. Wegens de vaak enorme drukte is het aan te raden om tickets vooraf te reserveren.

Londen Eye entreeprijzen

Wanneer je de Londen Eye wilt bezoeken zijn er diverse mogelijkheden waardoor de prijzen variëren. De goedkoopste entreeprijs is 30 pond voor volwassenen en 24 pond voor kinderen. Wanneer je de tickets online koopt krijg je 10% korting. Je koopt dan een ticket voor een vaste datum en tijd. Een Londen Eye Fast Track Ticket kost je 40 pond waarbij je sneller toegang krijgt tot het rad. Het is ook mogelijk om een ticket te combineren met andere attracties waarmee je in totaal veel voordeliger uit bent. Verder zijn er tickets voor families, scholen en groepen of je kan er een glaasje champagne bij krijgen. Wanneer je echt los wil gaan dan huur je een complete cabine af voor 450 pond.

Londen Eye reviews

Heb jij een ritje gemaakt in het hoogste reuzenrad van Europa? Graag ontvangen we jouw review via de onderstaande reacties.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*