Garantiefonds voor losse vliegtickets

Handige Reislinks
Orange Pride KLM op Schiphol

Laatste update:

Vandaag wordt er door vier grote Nederlandse organisaties een plan gepresenteerd voor een nieuw garantiefonds. Dit garantiefonds is een initiatief van de ANVR, ANWB, de Consumentenbond en de Stichting Garantiefonds Reisgelden en moet de reiziger beschermen bij een faillissement van een luchtvaartmaatschappij aldus De Telegraaf.

Vliegtaks

In het voorstel staat dat uit berekeningen is gebleken dat een heffing van 25 cent per vlucht voldoende moet zijn om het fonds op te bouwen. Het voorstel is om deze 25 cent in de vliegtaks op te nemen en dit af te dragen aan de SGR. Bij pakketreizen is het al jaren een wettelijke verplichting om extra af te dragen aan het garantiefonds waarvan de SGR de afhandeling verzorgt.

Den Haag

Binnen Den Haag zijn er veel voorstanders te vinden maar ook enkele partijen geven aan dat reizigers zelf een verzekering kunnen afsluiten bij hun vliegtickets waardoor een algemeen fonds niet nodig is. Volgens de SGR is een garantiefonds wel degelijk nodig omdat de afgelopen drie jaar maar liefst 17 Europese luchtvaartmaatschappijen zijn omgevallen.

Vliegtuigmaatschappijen

Jaarlijks vliegen circa 80 vliegtuigmaatschappijen vanaf Nederlandse luchthavens waarvoor het garantiefonds gaat gelden en deze moeten gaan voldoen aan nieuwe richtlijnen van de 4 organisaties van het fonds. Bij grote betrouwbare maatschappijen is echter nog wel tegenstand. KLM bijvoorbeeld geeft aan dat de betrouwbaarheid van een financieel gezonde luchtvaartmaatschappij een concurrentievoordeel is wat nu komt te vervallen en willen geen inningkannoor worden voor zaken waar ze niks aan verdienen.

Blijf op de hoogte! Geef je nu op voor onze GRATIS berichtendienst en ontvang de laatste aanbiedingen eenvoudig in je mailbox! Klik hier.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*