Ga je op reis naar Toscane? Bezoek de scheve Toren van Pisa!

Stedentrip Pisa Handige Reislinks
De scheve toren van Pisa

In het noorden van Pisa staat de prachtige Kathedraal van Pisa met een vrijstaande klokkentoren, de Toren van Pisa. Deze toren is vooral beroemd vanwege de scheve stand. De toren hangt namelijk 3,9 meter over naar één kant en staat 3,99 graden uit het lood. De toren trekt jaarlijks miljoenen toeristen die allemaal op de foto willen met de toren en deze “duwen”.

Waar staat de Toren van Pisa

Wil jij de scheve Toren van Pisa bezoeken? Klik hier voor de route naar de scheve Toren van Pisa en een kaart in Google Maps.

Adres

De scheve Toren van Pisa staat op het volgende adres:

Piazza del Duomo
56126 Pisa PI
Italië

Parkeren

Wanneer je met de auto naar de Toren van Pisa gaat moet je natuurlijk parkeren. Je kan op circa 1,5 km afstand gratis parkeren bij Free Parking Via Paparelli, waar vandaan je in circa 20 minuten kan wandelen naar de Toren. Rond de toren zijn nog enkele betaalde parkeerplaatsen waar je circa 2 euro per uur betaalt.

Openingstijden

In het hoogseizoen is de toren geopend van 8:30 – 22:00 uur. In het laagseizoen is de toren korter geopend namelijk van 9:00 – 19:00 uur.

Entree

Wanneer je de toren wilt beklimmen dan moet je vooraf tickets kopen. Kinderen moeten minimaal 8 jaar oud zijn om de toren te mogen beklimmen, jongeren kinderen worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Rugtassen, handtassen en andere tassen mogen de toren niet in maar kunnen veilig beneden blijven. Tickets koop je voor een bepaalde datum en tijd. Let erop dat je geen geld terug krijgt als je te laat bent of niet komt opdagen. De Tickets op de officiële website zijn vaak goedkoper maar over het algemeen zijn er overdag geen tickets meer beschikbaar tenzij je weken van te voren een reservering maakt. Via de onderstaande ticketbureaus kan je ook op korte termijn tickets voor de Toren van Pisa met gids reserveren.

Geschiedenis

De Toren van Pisa is een vrijstaande klokkentoren bij de Kathedraal van Pisa. De eerste verdieping is gebouwd in 1173 waarna door oorlogen de bouw ruim 100 jaar stil lag. In 1272 werd de bouw van de toren hervat waarbij ontdekt werd dat de eerste etages scheef stonden. In deze fase is geprobeerd om aan één zijde meer mortel te gebruiken zodat de schaafstand gecorrigeerd werd. In 1284 viel de bouw wederom stil waarna in 1372 de toren is afgemaakt met de bovenste etages. Tijdens de laatste werkzaamheden bleek de toren verder naar één zijde te hellen waardoor besloten is de bovenste verdiepingen weer recht te bouwen. Door deze constructie heeft de toren aan één zijde drie treden meer dan aan de andere kant van de toren.

Redding

In 1990 sloot de Italiaanse regering de toren omdat de kans groot was dat de toren zou omvallen. Na de sluiting is de toren gerestaureerd en weer geopend in 2001. Tijdens deze werkzaamheden is de helling teruggebracht van ruim 5,5 naar 3,99 graad.

Weetjes

De scheve Toren van Pisa is een bijzonder gebouw in een gebied met een rijke historie. Er zijn enkele leuke en interessante weetjes over de toren.

Hoe hoog is de Toren van Pisa?

De Toren van Pisa is 55,85 meter hoog

Hoe oud is de Toren van Pisa?

De bouw van de toren duurde om diverse reden enkele honderden jaren. Wanneer we de aanvang van de bouw (1173) hanteren is de toren dus ruim 840 jaar oud.

Wie bouwde de Toren van Pisa?

De bouwmeesters waren: Guglielmo en Bonanno Pisano.

Hoe zwaar is de Toren van Pisa?

Het gewicht van de toren is geschat op 14.453 ton.

Waarom staat de Toren van Pisa scheef?

Toen in 1173 was begonnen met het bouwen van de toren, begon deze te hellen toen de derde verdieping bereikt was. Hierna werd de bouw stilgelegd wat zeker 100 jaar duurde. Hierdoor kon de grond zetten waardoor men 100 jaar later verder kon bouwen. Als men direct had doorgebouwd zou de toren ingestort zijn.

Stedentrip Pisa

Wil jij Pisa bezoeken of Toscane? Bezoek dan onze speciale pagina over Pisa. Op deze pagina vind je alle informatie over reizen, vliegtickets, hotels en bezienswaardigheden.

Links

Review

Heb jij de scheve Toren van Pisa bezocht? Laat ons via een reactie weten wat je ervan vond.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. iLoveStedentrips stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*