Het EK 2020 voetbal zal een uniek toernooi worden en anders dan de voorgaande 15 edities. De 16de editie van het EK Voetbal zal niet gehouden worden in 1 of 2 landen maar Euro2020 zal in 12 landen gespeeld worden. Het toernooi zal beginnen op 12 juni 2020 met een openingswedstrijd in Rome. De finale zal op 12 juli 2020 gespeeld worden in Londen.

Speelsteden

Voor het eerst in de geschiedenis van het EK voetbal zal het toernooi worden gespeeld in meerdere landen. Voor Euro2020 zijn 12 verschillende landen geselecteerd met 12 verschillende speelsteden. In de onderstaande tabel vind je de 12 speelsteden. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze speciale pagina met speelsteden.

Land Land Speelstad
Azerbeidzjan Bakoe
Denemarken Kopenhagen
Duitsland München
Engeland Londen
Hongarije Boedapest
Ierland Dublin
Italië Rome
Nederland Amsterdam
Roemenië Boekarest
Rusland Sint-Petersburg
Schotland Glasgow
Spanje Bilbao

Stadions

Omdat er 12 speelsteden zijn geselecteerd voor het EK 2020 zijn er even zoveel stadions. Voor een compleet overzicht kunt u terecht op onze speciale pagina met alle stadions.

Speelschema

Op onze website vind je het volledige speelschema voor het EK 2020. U treft het complete programma met wedstrijden, speeldata, aanvangstijden en uitslagen op onze website. Wij hebben tevens een speelschema in PDF wat je kunt downloaden en printen waarna je hem kan meenemen en eventueel ergens kan ophangen.

Deelnemende landen

In totaal zullen er zes poules zijn met ieder vier landen, 24 landen totaal. De loting voor deze poules zullen in december 2019 plaatsvinden als alle kwalificatierondes gespeeld zijn.

Kaarten EK 2020

Zodra er meer bekend is over het speelschema en kaartverkoop zullen wij dit hier plaatsen.

EK 2020 Reizen

Zodra er meer bekend is over het speelschema en de kaartverkoop zullen hier links plaatsen naar de beste EK Reizen.

Nieuws

Officiële links EK 2020

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*